Försiktighetsåtgärder för användning av ultravioletta lampor

Försiktighetsåtgärder för användning av ultravioletta lampor

Försiktighetsåtgärder för användning av ultravioletta lampor

Den ultravioletta ljuskällan måste exponeras för människor för att undvika skador. UV har den mest uppenbara effekten på mänsklig hud och ögon. Kortvarig bestrålning av människokroppen kommer att ge rodnad, klåda och allergiska papler i huden; långvarig bestrålning kommer att orsaka allvarlig skada på hudvävnad och tillräcklig dos av bestrålning kommer även att orsaka hudcancer. Ultraviolett strålning är också mycket skadlig för mänskliga ögon. En stor dos av kortvarig bestrålning kommer att göra ögonen röda, svullna, tårar, ögonen kan inte öppnas och långvarig exponering för ultraviolett strålning leder till grå starr och till och med blindhet.

Vid desinficering av föremålets yta med ultravioletta strålar ska den bestrålade ytan bestrålas direkt av ultravioletta strålar och tillräcklig strålningsdos ska uppnås. På grund av den linjära fortplantningen av ljus, när det blockeras av föremål, kommer det att ge reflektion, penetration eller absorption. UV-desinfektion kräver att UV-lampans watt per kubikmeter utrymme ska vara ≥ 1,5 W och bestrålningstiden är i allmänhet 30-60 minuter. Det föreskrivs också att strålningsintensiteten för ultravioletta strålar inte ska vara lägre än 70 μ w / cm2, annars är steriliseringseffekten inte bra eller ogiltig och desinfektionsändamålet kan inte uppnås

v2 6d222b4f0214e8a5e36b25c03af88758 720w
Det lämpliga temperaturområdet för ultraviolett desinfektion är 20 ℃ ~ 40 ℃, för hög och för låg temperatur kommer att påverka desinfektionseffekten. När inomhusluften desinficeras med ultraviolett, ska rummet hållas rent och torrt för att minska damm och vattendimma. När temperaturen är lägre än 20 ℃ eller högre än 40 ℃, den relativa luftfuktigheten är högre än 60%, ska exponeringstiden förlängas på lämpligt sätt

Applikationen bör också vara uppmärksam på att torka och rengöra lampan. När den nya lampan används kan 75% alkoholgas användas för att torka av lampröret för att avlägsna föroreningar av damm och olja. Torka regelbundet under användning och gör ett bra jobb med rengöringen av lampan för att inte påverka transmittansen och strålningsintensiteten.

v2 bf7592fc51a93a11942f7fd47839b71c 720w

stänga

Dela det här inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sv_SESV