Kan jag använda ultraviolett lampdesinfektion N95 skyddsmask?

Kan jag använda ultraviolett lampdesinfektion N95 skyddsmask?

UV-ljuskällor

På grund av COVID-19 är masker nu dyra och svåra att få. Men masker är till stor hjälp för att förhindra spridning av viruset och är nu en nödvändighet. Så kan vi desinficera N95-masker med ultravioletta lampor?

Svaret är ja

En undersökning gjordes av det nationella centrumet för information om bioteknik.

Det säger i princip att du kan desinficera en N95-engångsmask av virus med en riktig UV-C-lampa.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4699414/

”Kapaciteten att desinficera och återanvända andningsskydd från N95 kan behövas under en pandemi av en smittsam sjukdom som sprider sig av luftburna partiklar. Ultraviolett bakteriedödande strålning är en möjlig metod för att uppnå detta. I våra experiment hade UVGI en liten effekt på filtreringsprestanda och i huvudsak ingen effekt på flödesmotstånd vid doser upp till 950 J / cm2, medan andningsskyddens strukturella integritet visade en märkbar minskning vid lägre doser. Andningsskyddets remmar påverkades mindre av UVGI än kroppsmaterialets styrka. Våra resultat tyder på att UVGI kan användas för att desinficera andningsskydd, även om det maximala antalet desinfektionscykler kommer att begränsas av andningsskyddsmodellen och den UVGI-dos som krävs för att inaktivera patogenen. ”

Så köp i princip en UV-C-glödlampa på länken nedan. Lägg masken i en sluten låda med lampan och låt lampan desinficera den i 10-15 minuter.

SIMIG UV-bakteriedödande lampa UVC med ozonljus rengör luft http://shop.simiglighting.com/product/36w-uv-anti-virus-lamp/

Som en varning skapar glödlampan i länken OZONE, detta är en gas och är inte något du vill andas, det är dåligt för dina lungor, så använd lampan i ett slutet utrymme för att desinficera masken ... lufta sedan ut den efter (se till att inte andas in ozonluften). Det är inte ”giftigt” men det är inte bra att andas i koncentrerade mängder.

Kort sagt, i den nuvarande bristen på denna mask är användningen av ultraviolett lampdesinfektion N95-mask ok, men kan inte heller upprepas för många gånger, masken är lätt att bryta. Pp-plastinhalation verkar inte vara ett stort problem, så vitt jag vet finns det inga avgörande bevis för att pp-plastinhalation är skadligt för människors hälsa.

relaterad artiklar :

Det bästa valet för desinfektion av N95-mask: UV-sanitetslampa

Kan jag använda ultraviolett lampdesinfektion N95 skyddsmask?

Hur väljer jag rätt UV-desinficeringslampa?

UV-desinfektionslampbanner

Dela det här inlägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *