Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van ultraviolette lampen

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van ultraviolette lampen

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van ultraviolette lampen

De ultraviolette lichtbron moet aan mensen worden blootgesteld om schade te voorkomen. UV heeft het duidelijkste effect op de menselijke huid en ogen. Korte bestraling van het menselijk lichaam zal roodheid van de huid, jeuk en allergische papels veroorzaken; langdurige bestraling zal ernstige schade aan huidweefsel veroorzaken, en een voldoende dosis bestraling zal zelfs huidkanker veroorzaken. Ultraviolette straling is ook erg schadelijk voor het menselijk oog. Een grote dosis kortdurende bestraling zal de ogen rood maken, gezwollen, tranen, ogen kunnen niet geopend worden en langdurige blootstelling aan ultraviolette straling zal leiden tot staar en zelfs blindheid.

Bij het desinfecteren van het oppervlak van voorwerpen met ultraviolette straling, wordt het bestraalde oppervlak direct bestraald met ultraviolette straling en moet een voldoende stralingsdosis worden bereikt. Als gevolg van de lineaire voortplanting van licht, zal het, wanneer het wordt geblokkeerd door objecten, reflectie, penetratie of absorptie produceren. UV-desinfectie vereist dat het wattage van de UV-lamp per kubieke meter ruimte ≥ 1,5 W moet zijn en dat de bestralingstijd over het algemeen 30-60 minuten is. Er is ook bepaald dat de bestralingsintensiteit van ultraviolette straling niet lager mag zijn dan 70 μ w / cm2, anders is het sterilisatie-effect niet goed of ongeldig en kan het doel van desinfectie niet worden bereikt

v2 6d222b4f0214e8a5e36b25c03af88758 720w
Het geschikte temperatuurbereik voor ultraviolette desinfectie is 20 ℃ ~ 40 ℃, te hoge en te lage temperaturen zullen het desinfectie-effect beïnvloeden. Wanneer de binnenlucht wordt gedesinfecteerd door ultraviolet, moet de kamer schoon en droog worden gehouden om stof en waternevel te verminderen. Wanneer de temperatuur lager is dan 20 ℃ of hoger dan 40 ℃, de relatieve vochtigheid hoger is dan 60%, zal de blootstellingstijd op passende wijze worden verlengd

Bij de toepassing moet ook aandacht worden besteed aan het afvegen en schoonmaken van de lamp. Wanneer de nieuwe lamp wordt gebruikt, kan 75% alcoholgaas worden gebruikt om de lampbuis schoon te vegen om de vervuiling van stof en olie te verwijderen. Veeg tijdens het gebruik regelmatig af en doe goed werk bij het schoonmaken van de lamp, om de doorlaatbaarheid en stralingsintensiteit niet te beïnvloeden.

v2 bf7592fc51a93a11942f7fd47839b71c 720w

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *