De beste keuze voor desinfectie van N95-maskers: UV-ontsmettingslamp

De beste keuze voor desinfectie van N95-maskers: UV-ontsmettingslamp

Met de verspreiding van COVID-19 in de wereld neemt de vraag van mensen naar maskers en desinfectie-faciliteiten toe, maar de productiecapaciteit van deze dingen is beperkt. Zelfs als ze een hoge prijs uitgeven, is het moeilijk om voldoende maskers te kopen. Desinfectie en hergebruik is een zeer effectieve methode. We introduceren vandaag hoe u ultraviolette desinfectielampen gebruikt om maskers te desinfecteren. Er zijn veel UV-lampen op de markt die al dan niet het product zijn van een campagne van een dergelijk bureau De marketinghemel. Het enige wat u echter hoeft te doen bij het zoeken naar de beste lamp voor uzelf, is de specificaties lezen en controleren of er een kwaliteitscertificaat is.

We lossen de volgende problemen vandaag op:

hoe lang het masker onder normale omstandigheden kan worden gebruikt?

hoe het masker herhaaldelijk veilig en effectief te gebruiken tijdens deze periode?

hoe ultraviolette desinfectie aan N95-maskers uitvoeren?

Hoe de juiste ultraviolette desinfectielamp kiezen?


hoe lang het masker onder normale omstandigheden kan worden gebruikt:

Ten eerste moeten we begrijpen hoe lang het masker onder normale omstandigheden kan worden gebruikt:

Medisch chirurgisch masker:

  • Het officiële advies is 2-4 uur
  • In de latere periode, gezien de schaarste van het masker, suggereert de arts dat het kan worden verlengd tot 6-8 uur. Als het masker niet beschadigd of vervuild is en de neusstrip nog aanwezig is, kan deze goed worden verlengd [3]

N95-masker:

  • Volgens een china studie op medische beschermingsmaskers De relatie tussen de filtratie-efficiëntie en de gebruikstijd van N95-maskers is als volgt:

De stuady over de filterefficiëntie en de draagtijd van een medisch beschermend masker

Opmerking: de tijd (d) in de tabel wordt berekend op basis van 8 uur per dag

  • Het is te zien dat na drie dagen gebruik (in totaal 24 uur dragen) de filtratie-efficiëntie ongeveer 94,7% is, wat nog steeds voldoet aan de eisen van de Europese norm EN149: 2001-FFP2.
  • Dus voor gewone mensen is het oké om in totaal 24 uur te dragen en het vervolgens nog eens 24 uur te gebruiken, de filtratie-efficiëntie kan nog steeds meer dan 90% bereiken en de filtratie-efficiëntie van het nieuwe medische chirurgische masker is slechts 30% +.

hoe u het masker tijdens deze periode herhaaldelijk veilig en effectief kunt gebruiken:

Als u de effectieve gebruikstijd van het masker kent, is het volgende dat moet worden opgelost, hoe u het masker herhaaldelijk veilig en effectief kunt gebruiken tijdens deze periode, die twee aspecten omvat:

1. Veilig gebruik van maskers:

Ik ga hier niet in op details. Er zijn al veel populaire wetenschappen op internet. Hier denk ik dat het de moeite waard is om te vermelden dat er een artikel is dat benadrukt dat "alleen het dragen van een masker + goede handhygiëne" tegelijkertijd effectief kan zijn, anders zal het contraproductief zijn: "Mensen wassen bijvoorbeeld niet hun handen voordat ze een masker dragen, en het masker is besmet door hun handen voordat ze het dragen. Ze passen zich niet aan na het dragen en ze raken altijd de buitenkant van het masker met hun handen aan en wassen hun handen niet na het verwijderen van het masker. Bij het aanraken van een mobiele telefoon of andere plaatsen, zoals een deurklink thuis, wordt het masker een bron van vervuiling. "[5]

2. Desinfectie van maskers:

Met betrekking tot het schema van maskerdesinfectie zijn er twee factoren waarmee u rekening moet houden: het desinfecterende effect en de impact op de filtreerbaarheid van maskers. Wat we nodig hebben, is het uitgangspunt vinden van het elimineren van virussen en het minimaliseren van het verlies aan filtratie-efficiëntie. Na overleg, De momenteel beschikbare vier desinfectieprogramma's zijn:

  1. Koken op hoge temperatuur
  2. Alcoholspray
  3. Thermisch drogen
  4. UV

Volgens de resultaten van meerdere onderzoeken en experimentele tests [6], [7] en [8] hebben koken op hoge temperatuur en sproeien met alcohol van de vier schema's een grotere invloed op de filtratie-efficiëntie (verminderd met ongeveer 10-30% ). De minst invloedrijke factoren zijn thermisch drogen en ultraviolet licht. Na deze twee behandelingen kan de filtratie-efficiëntie nog steeds behouden minstens 90%.

Maar voor onze gewone gezinnen, gezien de beschikbaarheid van apparatuur en het bedieningsgemak, denk ik dat ultraviolet licht beter is dan drogen met warmte, omdat de meeste gezinnen geen oven hebben en het niet gemakkelijk is om een oven te kopen en te installeren. Zelfs als er een oven is, is elke keer drogen op 60-70 graden gedurende meer dan 30 minuten ook vatbaar voor secundaire vervuiling. Apparatuur voor ultraviolette desinfectie is daarentegen gemakkelijker te verkrijgen en de bediening en tijd zijn veel handiger.

De volgende stap is het hoogtepunt: hoe doe je ultraviolette desinfectie op N95-maskers?(Als u niet geïnteresseerd bent in het berekeningsproces, kunt u naar het einde van het artikel gaan)

Allereerstmoeten we weten dat er drie soorten ultraviolet (UV) zijn: UVA (lange golf), UVB (middengolf) en UVC (korte golf). Onder hen is de kortegolf-UVC het meest effectieve antivirusprogramma, dus de meeste ultraviolette desinfectielampen zijn 254 nm ultraviolette stralen met een korte golflengte.

ten tweedeZelfs als er 254 nm ultraviolet licht is, moeten we ook weten hoe sterk de bestralingsintensiteit is en hoe lang de bestralingstijd nodig is om het coronavirus te elimineren, anders is de dosis niet voldoende om het virus te doden De dosering is te hoog en verspilt middelen en tijd. Dit is erg kritiek. Het bepalen van de effectieve antivirusdosis is het grootste deel dat de tijd in beslag neemt die ik raadpleeg.

Het is jammer dat, hoewel veel plaatsen hebben gezegd dat ultraviolet licht het coronavirus kan vernietigen, er in feite geen betrouwbare richtlijnen zijn om ons te vertellen hoe we het moeten doen. De meeste populaire wetenschappen op internet geven niet duidelijk de bedieningsmethode en de vereiste dosis ultraviolette desinfectie aan. Zelfs de nieuwste antivirusgids, gepubliceerd door het Chinese Center for Disease Control, zegt alleen "UV kan het menselijk coronavirus inactiveren", en het vermeldt niet hoe lang UV kan worden geïnactiveerd.

Als we naar believen UV-lampen willen kopen, zal een verscheidenheid aan verschillende vermogens en verschillende soorten UV-antivirusprogramma's het voor ons erg moeilijk maken om de effectiviteit van antivirus te bepalen, sommigen zeggen 30 seconden, sommigen zeggen 15 minuten, en anderen zeggen 30 minuten. Zonder betrouwbare gegevens zijn de eerdere inspanningen van ons zinloos.

Dus heb ik zorgvuldig veel literatuur geraadpleegd en uiteindelijk twee onderzoeken gevonden die volgens mij als betrouwbare referentie kunnen worden gebruikt [1] [2], om me te helpen ervoor te zorgen dat de desinfectiebox die ik maak voldoende is om het virus te doden. Deze twee onderzoeken bestudeerden respectievelijk de inactiveringsefficiëntie van drie soorten virussen, zoals Ebola (Ebola-virus), MERS (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus), dat woedde in 2012, en SARS SARS-coronavirus in 2003. De gegevens van deze twee onderzoeken grofweg berekend dat de tijd die nodig was om het virus te doden in de desinfectiebox die ik maakte 5 minuten was.

Het volgende is de basis en het berekeningsproces:

Allereerst moeten we weten dat de drie parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij ultraviolette desinfectie zijn: bestralingsintensiteit (μw / cm2), bestralingstijd (s) en bestralingsafstand (cm), waarbij de bestralingsafstand en -intensiteit negatief gecorreleerd zijn, d.w.z. dezelfde ultraviolette lichtbron. Hoe dichter de afstand, hoe hoger de bestralingsintensiteit van het contactoppervlak. Een andere manier om het tegengif uit te drukken, is door gebruik te maken van de bestralingshoeveelheid per oppervlakte-eenheid (J / cm2), wat betekent dat zolang de bestralingshoeveelheid per oppervlakte-eenheid van het virus zich tot op zekere hoogte ophoopt, het virus zijn activiteit verliest. , en de bestralingshoeveelheid kan worden aangepast door de bestralingsintensiteit en de te bereiken tijd aan te passen.

In beide onderzoeken was de dosis ultraviolette straling die nodig was om het virus te doden:

In de eerste studie werd de bestralingsintensiteit van de UVC-ultraviolette lamp gebruikt door Duan et al. Was 90 μw / cm2 en de bestralingsafstand was 80 cm. Het experiment toonde aan dat de activiteit van het SARS-virus op verschillende bestralingstijden was

Stabiliteit van SARA Coronavirus onder verschillende blootstellingstijden van UV

Het is te zien dat het SARS-virus na 60 minuten geen besmettelijkheid kan detecteren. Ten slotte is de hoeveelheid blootstelling die de onderzoekers nodig hebben om het SARS-virus te inactiveren ongeveer 162000 μw · s / cm2. Onthoud deze belangrijke gegevens, die later zullen worden gebruikt.

In de tweede studie, Erikmann et al. Bestudeerde de inactiveringsefficiëntie van ultraviolette straling tegen het ebolavirus en het MERS-virus. Ze lieten direct de experimentele resultaten zien met de hoeveelheid blootstelling:

Inactivering van EBOV en MERS CoV in pc's door THERAFLEX UV-bloedplaatjes

Opmerking: Log RF groter dan 4,5 en 3,7 betekent dat de virusinfectiviteit niet is gedetecteerd

Het is te zien dat wanneer de blootstelling 0,15 J / cm2 bereikt, beide virussen hun infectiviteit verliezen. Bovendien concludeerde een nieuwe studie die de auteur van deze studie dit jaar publiceerde ook dat ultraviolette straling met een blootstelling van 0,1-0,15 J / cm2 voldoende is om het SARS-virus besmettelijk te maken [3]

Oké, nu weten we dat de blootstelling van 162000 μw · s / cm2 en 0,15 J / cm2 het coronavirus kan doden. Ter vergelijking hebben we de tweede gegevenseenheid geconverteerd:

0,15 J / cm2 = 150000 μw · s / cm2

We zijn er dus van overtuigd dat:

"Wanneer de blootstelling 162000μw · s / cm2 bereikt, kan de COVID-19 worden gedood"

Met deze kerngegevens kunnen we de kortste bestralingstijd voor desinfectie berekenen, omdat de meeste ultraviolette lampen zijn gemarkeerd met bestralingsintensiteit (eenheid is μw / cm2). Voor uw gemak wordt het omgezet in minuten:

162000 μw · s / cm2 = 2700 μw · min / cm2

Daarom is de formule die we het meest nodig hebben:

Minimale desinfectieminuten = 2700 / bestralingsintensiteit indien gesloten

Ervan uitgaande dat de bestralingsintensiteit 500 μw / cm2 in de onmiddellijke nabijheid is, is de kortste bestralingstijd 2700/500 = 5,4 minuten. Als we weten hoe we moeten werken om het desinfecterende effect te bereiken, heeft de uitdrukking "ultraviolet licht kan worden gedesinfecteerd" praktische waarde.

Hoe de juiste ultraviolette desinfectielamp kiezen?

verwant Lidwoord:

De beste keuze voor desinfectie van N95-maskers: UV-ontsmettingslamp

Kan ik het N95-beschermingsmasker voor desinfectie van ultraviolette lampen gebruiken?

Hoe de juiste UV-ontsmettingslamp kiezen?

UV-desinfectielamp banner

referenties:

[1] Duan, S., Zhao, X., Wen, R., Huang, J., Pi, G., Zhang, S.,. . . Dong, X. (2003). Stabiliteit van SARS-coronavirus in menselijke specimens en omgeving en de gevoeligheid voor verwarming en UV-straling. Biomedische wetenschappen en milieuwetenschappen: BES, 16 (3), 246-255.

[2] Eickmann, M., Gravemann, U., Handke, W., Tolksdorf, F., Reichenberg, S., Müller, T., & Seltsam, A. (2018). Inactivering van het ebolavirus en het coronavirus van het ademhalingssyndroom uit het Midden-Oosten in bloedplaatjesconcentraten en plasma door respectievelijk ultraviolet C-licht en methyleenblauw plus zichtbaar licht. Transfusie, 58 (9), 2202-2207.

[3] Eickmann, M., Gravemann, U., Handke, W., Tolksdorf, F., Reichenberg, S., Müller, TH, & Seltsam, A. (2020). Inactivering van drie opkomende virussen - ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus, Krim-Congo hemorragische koortsvirus en Nipah-virus - in bloedplaatjesconcentraten door ultraviolet C-licht en in plasma door methyleenblauw plus zichtbaar licht. Vox Sanguinis.

dichtbij

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


nl_BENL