Kan ik het N95-beschermingsmasker voor desinfectie van ultraviolette lampen gebruiken?

Kan ik het N95-beschermingsmasker voor desinfectie van ultraviolette lampen gebruiken?

uv-licht apparaten

Vanwege de COVID-19 zijn maskers nu duur en moeilijk verkrijgbaar. Maar maskers zijn een grote hulp bij het voorkomen van de verspreiding van het virus en zijn nu noodzakelijk. Kunnen we N95-maskers dus desinfecteren met ultraviolette lampen?

Het antwoord is ja

Er is een onderzoek gedaan door het landelijk centrum voor biotechnologie-informatie.

Het stelt in feite dat je een wegwerp N95-masker van virussen kunt desinfecteren met een goede UV-C-lamp.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4699414/

“De capaciteit om wegwerpbare N95-gasmaskers te desinfecteren en opnieuw te gebruiken kan nodig zijn tijdens een pandemie van een infectieziekte die zich verspreidt door deeltjes in de lucht. Ultraviolette kiemdodende bestraling is een mogelijke methode om dit te bereiken. In onze experimenten had UVGI een klein effect op de filtratieprestaties en in wezen geen effect op de stromingsweerstand bij doses tot 950 J / cm2, terwijl de structurele integriteit van de ademhalingsmaskers een merkbare afname vertoonde bij lagere doses. De sterkte van de ademhalingsbanden werd minder beïnvloed door UVGI dan de sterkte van het lichaamsmateriaal. Onze resultaten suggereren dat UVGI kan worden gebruikt om ademhalingsmaskers te desinfecteren, hoewel het maximale aantal desinfectiecycli zal worden beperkt door het ademhalingsmodel en de UVGI-dosis die nodig is om de ziekteverwekker te inactiveren. "

Koop dus in principe een UV-C-lampachtige via de onderstaande link. Doe het masker in een afgesloten doos met de bol en laat de bol 10-15 minuten desinfecteren.

SIMIG UV-kiemdodende lamp UVC met ozonlicht reinigt de lucht http://shop.simiglighting.com/product/36w-uv-anti-virus-lamp/

Ter waarschuwing: de lamp in de link maakt OZON aan, dit is een gas en is niet iets dat je wilt ademen, het is slecht voor je longen, dus gebruik de lamp in een afgesloten ruimte om het masker te desinfecteren ... en lucht hem daarna uit. (zorg ervoor dat u de ozonlucht niet inademt). Het is niet "giftig", maar het is niet goed om in geconcentreerde hoeveelheden te ademen.

Kortom, bij het huidige tekort aan dit masker is het gebruik van ultraviolette lamp desinfectie N95 masker ok, maar kan ook niet te vaak worden herhaald, het masker is gemakkelijk te breken. Inademing van PP-plastic lijkt geen groot probleem te zijn, voor zover ik weet is er geen sluitend bewijs dat inademing van PP-plastic schadelijk is voor de menselijke gezondheid.

verwant Lidwoord:

De beste keuze voor desinfectie van N95-maskers: UV-ontsmettingslamp

Kan ik het N95-beschermingsmasker voor desinfectie van ultraviolette lampen gebruiken?

Hoe de juiste UV-ontsmettingslamp kiezen?

UV-desinfectielamp banner

dichtbij

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


nl_BENL